SÅ HÄR GICK DET TILL:

Bandet bildades våren 2000 på initiativ av Anders Grimell [nr 1]. Han spelar klarinett och med Ivar Eriksson [nr 2] på banjo, sång och gitarr och Sören Hjeltman [nr 3] på trumpet var gruppen en trio. Alla var då verksamma inom skolväsendet.


Erland Eriksson [nr 4] jobbade också inom skolan och det lilla bandet samlades hemma hos honom för att kolla om basen fortfarande funkade. I och med det var bandet en kvartett!


Ryktet om våra övningar nådde så småningom Åke Collin [nr 5] som var rektor på Parkskolan. När Åke började spela trombon med Real Stompers fick bandet lite mera drag (ursäkta vitsen). Åke spelar också i Övik BigBand m fl orkestrar.


Anders Bergquist [nr 6] gick en programmeringskurs för Sören Hjeltman. På en rast undrade Anders om det var ett trumpetetui som låg inne på Sörens lärarrum? Så var det och det visade sig att "Berqua" bl a spelat med storband i Stockholm och Åkersberga och varit spexpianist i Lund. Nu var det bara trummor som saknades.


Efter en gemensam spaning och vissa tips, fick bandet slutligen tag på Kenneth Nordwall [nr 7] som spelat trummor i Skellefteå tidigare. Han har även återupplivat sitt gamla band som nu heter Reunion.


Med den här sättningen spelade Real Stompers i många år bl a på den årliga New Oreans festivalen på Mannaminne i Nordingrå.

Den ursprungliga trion med Anders G, Ivar och Sören H...

...sedan kom Erland, Åke och Anders 'Berqua' med.

Och med Kenneth blev Real Stompers ett komplett gladjazzband!

...OCH SE'N DÅ...?

Sören Hjeltman [nr 3] valde att flytta till Umeå när han blev pensionär. Några spelningar blev ändå av med Sören H på trumpet men resvägen till spelningar och rep blev lite för lång. Därför hörde vi oss för hos Öviks Big Band om vi kunde få låna någon trumpetare där. Sune Pettersson [nr 8] ställde upp och spelade med oss en tid och även Bosse Lundquist [nr 9] gjorde flera helgjutna insatser i bandet!
Båda killarna spelar dock med flera andra band så de kände att det kunde bli lite för mycket av det goda. Som nästa trumpetare kom då Sören Kvist [nr 10] till vår räddning i bandet. Sören är ju en välkänd profil i Öviks musikaliska kulturliv. Bl a spelade han egenkomponerade fanfarer från ett hustak vid torget varje dag i 100 dagar före millennieskiftet. Åke brukar därför, välförtjänt, presentera Sören som vår stadstrumpetare! På somrarna brukar Sören vara i Dalarna, så vi letade våren 2017 efter en "sommartrumpetare".
Den senaste tiden har inte Anders G kunnat vara med men då har vi lyckats få med en ung duktig multiinstrumentalist, nämligen Fredrik Ljungdahl [nr 11]. Han spelar saxofoner, flöjt och klarinett. Bandets medelålder sjönk dessutom med nästan 10 år då! -Alltså inte för att Anders G tillfälligt uteblev, utan i och med 'Freddans' inhopp förstås! ;-)

Men vi behövde som sagt en "sommartrumpetare" och fick tur nog kontakt med Lukas Johansson [nr 12]. Lukas fick ett stipendium som delades ut på själva nationaldagen. Stipendiet använde han till en kurs i USA där han fick vara med i både symfoniorkester och storband.


Nu under 2017-2018 har Sören fokuserat på valthorn, så därmed har Lukas blivit vår ordinarie trumpetare i bandet. -Och nu sjönk väl medelåldern ytterligare 10 år! Minst!

Lukas är amitiös och studerar musik på flera olika ställen och Fredrik fortsätter också sin utbildning, dock inom annat område. Det har alltså varit lite svårt att hålla bandet igång under 2018.


Nu 2019 har Bosse fått lite mer tid nu till musik och har kunnat komma tillbaka och spela trumpet med oss! Det innebär ett fantastiskt stöd och gör bandet proffsigare. Även Anders G kan vara med nu igen.


Vi har även fått nöjet att spela med Nicklas 'Pebbe' Vigren på våra senaste spelningar. Han är precis som Bosse en mångsidig och proffsig musikant som är med i många olika band. 'Pebbe' spelar både elbas och kontra. Välkommen till bandet!